TEMMUZ 2024

Tüm İş Ortaklarımızı Saygı ve Sevgi ile Selamlıyorum,

Hayatın olağan döngüsü gibi iş hayatımızda da iniş ve çıkışların olduğu dönemleri hepimiz yaşamışızdır. İçinde bulunduğumuz dönemde de bu dalgalanmalarla sıklıkla karşılaştığımızı görüyoruz. Son 3 yıldır; son derece olumlu giden pazar koşulları, tüketici ve kanal talebi ile gerçekten yüksek performanslı bir dönem yaşadık. Ancak içinde bulunduğumuz periyotta; öne çekilen tüketici talebinin etkisi, marka bağımsız yüksek stok oluşumu ve güncel ekonomik program ve koşulların birleşimi ile düşük talepli bir dönemi yaşadığımızı söylemek sanırım yanlış olmaz. Tabii geçmişte de deneyimlediğimiz gibi, talep, stok ve ekonomik koşulların dengelenmesi ve mevsimsel etkilerin azalması ile birlikte işlerimizin normalleşeceğini hep birlikte göreceğiz. Bu döneme kadar, ısıtma sektörünün lider grubu ve ailesi olarak omuz omuza, yan yana mücadelemizi en üst düzeyde sürdüreceğiz.

Geçtiğimiz çeyrek, pazar hareketliliğinin normalin altında olmasına rağmen biz Vaillant Türkiye olarak faaliyetlerimize daha da hızlanarak devam ettik. Toptancı ve Tahhütçü iş ortaklarımız ile yaptığımız çalışma toplantıları, Vaillant Akademi kapsamında gerçekleştirdiğimiz Isı Pompası, Premium Satış Teknikleri ve Dijital Pazarlama eğitimleri bunlara sadece birer örnek. Tüm toplantılarımızın son derece verimli geçmesi ve sizlerden gelen olumlu geri dönüşler bizler için çok değerli idi.

İkinci çeyrekte de yine etkin bir sadakat programı kampanyası gerçekleştirdik. Bu kampanya çerçevesinde kombi hediyeleri yerine sizlere mevcut ekonomik koşullar altında çok daha esneklik kazandıracak puan yükleme uygulamasına geçtik. Böylelikle kazanımlarınızı ihtiyacınız çerçevesinde değerlendirmenize olanak sağladık.

Geleneksel işlerimizin yanında klima ve VRF alanında da etkinliğimizi daha da artırdığımız bir dönemi yaşadık ve yaşıyoruz. Siz değerli iş ortaklarımıza bu iki alanda da çok daha fazla gelişme potansiyelimiz olduğunu ve bu konudaki çalışmalarımıza yoğunlukla devam ettiğimizi ifade etmek istiyorum.

Temmuz ayının başında kombi alanındaki yeni kampanyamızı sizlerle buluşturduk. Aylık olarak anons ettiğimiz kampanyamızdaki amacımız, mevcut yüksek enflasyonlu ortamda kazanımlarınızı çok daha hızlı bir şekilde değerlendirme fırsatı sunmak. Satışlarınızı olumlu etkileyeceğini umuyoruz.

Maksimum kart ile yaptığımız anlaşma çerçevesinde duyurduğumuz ve 3 aydır uyguladığımız kampanya modelini, sektörde ilk başlatan şirket olarak sahadaki olumlu sonuçlarını izliyoruz. Nihai kullanıcılarımızın taleplerini markamıza yönlendirmek amacıyla düzenlenen bu ve benzeri uygulamalara önümüzdeki dönemde de devam etmeyi amaçlıyoruz.

Başta da belirttiğim gibi, hayatın akışında oluşan dalgalanmalar içerisinde en iyi yapabileceğimiz şey, hep birlikte işimize ve hedeflerimize çok daha fazla odaklanmak. Bu şekilde bu dönemi de en iyi şekilde geçeceğimize olan inancımız tam.

Sizlerle yine her fırsatta bir arada olacağımız, sizleri dinleyeceğimiz ve faaliyetlerimizi ortak akılla yürüteceğimiz önümüzdeki dönemde de hepinize kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

Sevgi ve Saygılarımla,

Ufuk Atan
Vaillant Group Türkiye Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı