TEMMUZ 2024

Değerli İş Ortaklarımız,

Zorlu geçen 2024 yılının ilk yarısını acısıyla, tatlısıyla geride bıraktık. Bir kısmımız şehirlerimizin mevsim ortalamalarının üzerindeki sıcağı ile uğraşırken bir diğer kısmımız aileleri ve sevdikleri ile yaz tatilinin keyfini çıkarmaktalar. Bizler de Vaillant ekibi olarak zorlu geçen ilk yarı yılın yorgunluğunu üzerimizden atmaya çalışırken kolay olmayacağını düşündüğümüz ikinci yarı yıl ve yüksek sezonumuzun hazırlıkları için kollarımızı sıvadık.

Rekorlarla dolu 2023 yılının ertesinde 2024 yılının ilk çeyreği gayet yüksek iş sonuçlarına imza atılan bir periyod olarak gerçekleşti. Bu olumlu sonuçların ardından, 31 Mart tarihindeki ülke genelinde yapılan secim sonrası dövizdeki yukarı yönlü bir ivmelenme ile tüm ürünlerde fiyat artışı olması beklentisi vardı. Kombi ürün grubumuzdaki devreye alım trendi ve klima iş kolunda bir önceki seneden kanal stoğumuzun neredeyse sıfır noktasında olması, bu beklentiler ışığında stok alımlarına sebebiyet verdi. Yüksek geçen sezonun kampanya ödül kombilerinin de ilk çeyrek içinde sevk edilmesi ile kanal stoğu olması gereken seviyenin üstüne çıkmış oldu. Fakat tüm bu beklentilerin aksine kurun sabit kalması, kredi kartlarındaki artan maliyetler ve enflasyon ile mücadele kapsamındaki sınırlamaların üzerine nakde ulaşmadaki zorluklar özellikle ikinci çeyrekte iş sonuçlarımıza etki etmeye başladı. Sektörde özellikle taahhütçü kanalında stoktan kaçma eğilimi baş gösterdi.

Vaillant Group olarak bu donemi sahada sizlerle istişare ederek yönetmeye çalışıyoruz. İletişim kurulumuzu topladık ve yol haritamızı tüm birimler ışığında gözden geçirdik. Ayrıca CEO’muz Alper Bey ile birlikte 7 şehirde 70’e yakın iş ortağımızı yerinde ziyaret ettik. Birlikte bu zorlu süreci nasıl aşabileceğimizle ilgili fikirlerimizi tartıştık. Birçok fikri hayata hızlıca geçirdik.

Yeni dönemde güçlü kampanyalar ile sizleri desteklemeye devam edeceğiz. İlk Çalıştırma/Devreye Alım kurgumuzu 3 aylık yerine aylık olarak açıkladık. Bu değişiklik ile daha hızlı kazandıran marka söylemimizi de destekleyerek sahada fark yaratacağız. Siz değerli iş ortaklarımızdan gelen tüm iş fırsatlarına en hızlı şekilde geri dönüş sağlayacağız. 2024 yılının ikinci yarısında hiçbir iş fırsatını kaçırmamak için daha agresif olacağız. Uzun yıllardır sizlere her fırsatta özellikle cirolarımızın düştüğü yaz aylarında soğutma işine odaklanmayı önceliklendirmenizi, bunun sizler için gizli bir iş potansiyelini barındırdığını aktarmıştım. Son 2 yıldır klima iş kolundaki büyüme ve fırsatlar sanırım artık ısıtma sektörü paydaşları için geri dönülmez bir serüven olmaya başladı. Bu fırsattan da öte geniş ürün gamına sahip olan markamız, elektrikli ürünlerde (ısı pompası, VED ani su ısıtıcısı, Eloblock vb.), endüstriyel VRF ürün gamında, şofben, kazan gibi ürünlerde büyük fırsatlar barındırıyor. Sizden ricamız, bu fırsatları ciroya çevirmek için bizi yanınıza almanız. Yeni bir ürün satmaktan çekinmeyiniz, yanınızda sektörün en iyi ekipleri var. Bizler yanınızdayız.

Satırlarıma bu puslu günlerin sezonun hareketi ile tekrar güneşli günlere evrileceğine inancım ile son vermek istiyorum.

İyi tatiller dilerim.

Sevgi ve Saygılarımla,

Erol Kayaoğlu
Vaillant Group Türkiye Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı