NİSAN 2024

Değerli İş Ortaklarımız,

Ülkemiz genelindeki 31 Mart Belediye Seçimleri ve Ramazan Bayramının ertesinde sizlere VaiHaber serimizin yeni sayısı ile ulaşıyorum.

2023 yılının ikinci yarısında piyasalarda yaşanan durgunluk, nakit yaratma zorlukları ve yüksek enflasyon, 2024 yılının ilk çeyreğinin sektörümüz için zorlu geçeceğinin sinyallerini vermişti. Beklentilerimizin paralelinde zorlu bir ilk çeyreği tamamladık. Markamız için hedeflerimizin gerçekleştiği bir önceki seneye göre satış adetlerimizde yatay bir seyir izlediğimiz bir performans ile bu süreci geride bıraktık. Yılın başına göre kanal stoğumuzun sabit kaldığı, devreye alım adetlerimizde geçen seneyi yakaladığımız bir performans göstermiş olmaktan memnun olduğumuzu belirtmek isterim. Güçlü ilk çeyrek kampanyalarımız gerek sizlere gerekse de son kullanıcılara yönelik banka taksit uygulamalarımız ile sahada pozitif bir şekilde ayrıştığımızı görmekten memnuniyet duyduk. 31 Mart seçim arifesi ve yine aynı döneme denk gelen Ramazan ayının etkisi sektörümüz mart ayında durgun bir seyir izledi. Beklentimiz, bayram tatilinin ardından başlayan yılın ikinci çeyreğinde, ertelenen ihtiyaçların daha önceki yıllarda olduğu gibi işlerimize ivme katması yönünde. Bu sebeple bu çeyrek için güçlü planlarımızı sizlerin beğenisine sunduk. Satış planlarımızın her birinizin işlerine olumlu yansımasını ümit ediyoruz. Sahanın en çok kazandıran markası ‘’Vaillant’’ kurgusunu ikinci çeyrekte de devam ettirecek kampanyamızı lanse ettik. Bunun yanı sıra sizlerden en çok beğeni alan İş Bankası Maximum kart iş birliği ile son kullanıcılarımıza yönelik olan kampanya kurgumuzu yine sizlere duyurduk. Her yıl olduğu gibi rakipsiz seyahat kampanyası kurgumuzu gerçekleştirmek ve duyurusunu yapmak adına yoğun bir şekilde mesai harcıyoruz. Sizlere bu konuyla ilgili güzel haberler vermeye devam edeceğiz.

Kazan ve ısı pompası iş birimlerimizde günden güne artan proje sayılarındaki artışları görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu vesileyle bu alandaki iş yapma deneyimlerinizi geliştirme konusunu sizlere hatırlatmak istiyorum. Sahanın en geniş ürün gamına sahip olan markamız sizlere farklı iş kollarında birçok fırsatı beraberinde sunuyor. Sizlerden bu alanlardaki farkındalığınızı arttırmaya yönelik çalışmaları mesai arkadaşlarımla istişare etmenizi rica ediyorum. Geçtiğimiz yıl ülkemizde 1.5 milyonu aşkın klima satışı gerçekleşti. Havaların erken ısınması ve küresel iklim değişiklikleri, bir iklimlendirme şirketi olarak kapımızı çalan bir fırsatı beraberinde getirmektedir. Geçen sene lansmanını yaptığımız yeni klima ürünümüz ile çok daha rekabetçi bir ürünü sizlerin satışına sunmuş olduk. Büyük beğeni alan ve hızla satılan ürünlerimizin tedarikini bu sene erkenden yapıp satış planımız ile sizlere duyurduk. Klima sezonunun erken açılmasını beklediğimiz bu yıl, sizlerin de bu fırsatı değerlendireceğinize inanıyoruz. Son zamanlarda çok büyük VRF projelerine imza attığımızı görmekten mutluluk ve keyif alıyoruz. Ekiplerimiz gerek yetkinlik gerekse de ilgi ve alakaları ile son karar vericilerde farkındalık yaratmaya devam ediyorlar.

Ürünlerimizin tamamlayıcıları olan aksesuarlar ve oda termostatlarında da harika sonuçlar almaya devam ediyoruz. Bizler için olduğu gibi sizler için de kazanç kapısı olan bu ürünlerin satışına odaklanmanızı sizlerden rica ediyoruz.

Zorlu olduğu gibi karmaşık olmasını beklediğimiz bir yılı çok güçlü planlar ile kolaylaştırmak için tüm gayretimizi ortaya koyduğumuzu belirterek ilk çeyrek performansımızı başarılı kılan sizlere teşekkür ediyorum.

Bol kazançlara vesile olan bir çeyrek dileklerimle…

Sevgi ve Saygılarımla,

Erol Kayaoğlu
Vaillant Group Türkiye Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı