EKİM 2023

Değerli İş Ortaklarımız,

Kuzeyimizdeki Rusya Ukrayna savaşının ateşi henüz sönmeden bir başka insanlık dramına bu sefer güney coğrafyamızda şahit oluyoruz. Oysa pandemi surecinde, artık insanlık gereken dersleri çıkarmıştır şeklinde bir umuda kapılmıştık. İş dünyamız her geçen zaman diliminde çok daha kompleks, muğlak ve belirsiz bir zaman tünelinin içinde ilerlemeye devam ediyor. Öngörüsü daha zor, planların çok daha sık değişmek zorunda olduğu, daha öncekilerden farklı deneyimlere şahitlik ettiğimiz yeni dünya düzeni; ona en hızlı adapte olmaktan başka bir çare bırakmayacak şekilde etrafımızda şekillenmeye devam ediyor.

Bu VaiHaber sayımızda geride bıraktığımız ilk 9 aylık performansımız tüm olumsuz gelişmelere rağmen büyümeyi hedefleyen iş stratejilerimiz ve planlarımız paralelinde gerçekleşti. Vaillant markamız bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla, cirosal anlamda Euro bazında yüzde 31 büyüdü. Ana iş kollarımız olan kombi ürün grubumuz adet bazında yüzde 26, ısı pompası işimiz geçen seneki rekor büyümenin üzerine 2 kattan daha fazla adet büyümesi, ani su ısıtıcısı ürün grubumuz yüzde 50 ve yeni ürün lansmanları ile sahada ses getiren oda termostatları ise 4 kat adet büyümesine imza attı. Panel radyatör işimiz pazardaki yüzde 10-15’lik daralmaya rağmen geçen seneki adetlerimizi satarak pazardan pay almaya devam etti. Klima ürün grubumuzdaki başarılı lansmanımız, bu dönemi son derece başarılı bir şekilde geçirdiğimizi göstergesi olup önümüzdeki dönemde de bu alanda iddialı olacağımızın ayak izlerini bırakıyor.

Ağustos-Eylül 2023 döneminde siz değerli iş ortaklarımız ile İstanbul, Ankara, Adana ve İzmir bölge toplantılarında bir araya gelip gerek geçtiğimiz dönemi nasıl geçirdiğimizi gerekse de son çeyreği nasıl planladığımızı aktarmıştık. Hatırlayacağınız üzere saha stoklarımızı çok yakından takip edip sahada bir yığılma yaratmamak adına ilk çalıştırma kampanyalarımız ile sizlerin yanınızda olacağımızı taahhüt etmiştik. Eylül–Ekim ayları için sektörde eşine rastlanmamış devreye alım kampanyamızı sizlerin beğenisine sunduk. Çok olumlu geri bildirimler aldığımız bu kampanyamız ve diğer tüm kampanyalarımızın üzerine Eylül-Ekim 2023 döneminde yapılan 20 adetlik devreye alımlara ek 50.000 TL’lik yakıt çeki de çok ilgi gördü. Bu mesajımı okurken büyük bir ihtimalle sizler kampanyamızın son günlerini yaşıyor olacaksınız. Bu fırsatı kaçırmamak adına bölge sorumlusu arkadaşlarım ile hızlıca irtibatta olmanızı rica ederim. Yine bu dönemde TV, görsel ve yazılı medya, açık hava ve dijital platformlarda “Isı Pompasına Atılan İmza: Vaillant” adlı büyük ses getiren kampanyamıza şahitlik etmektesiniz. Tüm bölgelerden kampanyamız süresince yoğun keşif talepleri aldığınıza dair memnuniyet mesajı almaktayız. Bu iş kolunda sektörde referans marka olabilmek için birlikte daha çok çalışmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isterim. Son çeyreğine girdiğimiz 2023 yılının bölge toplantılarında altını çizdiğim gibi, etrafınızdaki iş fırsatlarına odaklanmanız, enflasyon ile artan maliyetlerinizi mercek altına almanız, yeni iş kollarındaki deneyimlerinizi arttırmanız, finansal enstrümanların çeşitliliğini arttırmanız, yüksek sezon arifesinde optimum stok seviyesinde kalmanız başarınızı perçinleyecektir.

Barışın hüküm sürdüğü, çocukların ağlamadığı, barut kokusunun olmadığı; başta sağlık ve huzur ile işlerinizde bol kazançlara vesile olacak bir yıl kapanışı dilerken bugüne kadar göstermiş olduğunuz destek için şirketim adına sizlere bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Sevgi ve Saygılarımla,

Erol Kayaoğlu
Vaillant Group Türkiye Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı