TEMMUZ 2023

Değerli İş Ortaklarımız,

4,5 milyar yaşında olduğu varsayılan dünyamız son yıllarda eşi benzeri görülmemiş bir değişime tanıklık ediyor. Karadeniz komşularımız arasındaki sonlanamayan savaş, pandemi sürecinden itibaren çözülemeyen tedarik zincirlerindeki sıkışıklıklar, ülkemizde geride bıraktığımız genel seçim ve bir yıldan az bir sürede yine yaşanacak belediye seçimleri, büyüyen enerji ve gıda krizleri ile tüm bu olumsuzlukların gölgesinde bizim için tanıdık olan fakat Avrupa ve Amerika’nın yeni yüzleştiği enflasyon gerçeği... Türkiye iş dünyası tüm bu olumsuzluklar içinde 2023 yılının ilk yarısını beklentilerin üstünde bir performans ile geride bırakmaya hazırlanıyor.

Vaillant Group olarak ilk 6 ayda gerek Avrupa’da gerek Türkiye’de geçen yılın üstünde sonuçlara imza attığımız için mutluyuz. Vaillant Türkiye olarak 2023 yılının ilk yarısını Euro bazında yüzde 50, TL bazında ise yüzde 100’lük rekor bir ciro büyümesi ile kapattık. Bu harika iş sonuçlarına; ana iş kolumuz olan kombide yüzde 33, ısı pompasında yüzde 120, elektrikli ürün gamımızdaki Eloblock ve ani su ısıtıcısı ürünlerimizde yüzde 40, oda termostatlarında 4 kat, VRF iş kolumuzda ise yüzde 70 adetsel büyümeler eşlik ederek önemli katkılar sağladı. Çok yakından takip ettiğimiz, sizlere yapmış olduğumuz satış adetlerinin son kullanıcılarımız ile buluştukları anı temsil eden ilk çalıştırma verilerimiz de bir önceki yıla göre yüzde 21 artışla rekor bir yarı yıla imza attığımızı gösteriyor.

Yukarıda belirtmeye çalıştığım belirsizliklerin hakim olduğu bir ilk yarı yılda, siz değerli iş ortaklarımızın markalarımıza gösterdiği güven; tedarik zincirlerindeki hassasiyetlere rağmen yüksek adetlerde sizlere sağladığımız kapasiteler, güçlü ve zenginleştirilmiş finansal çözümlerimiz ve 149 yıllık ürün geliştirme deneyiminin üzerine son 30 yıllık dönemde ülkemizdeki belirsizlik içerisinde hareket etme becerimiz sayesinde bu mükemmel sonuçlara imza atıyoruz.

2023 yılının ikinci yarısında benzer iş sonuçlarına imza atmamız için yılın başında sizlere hedef olarak belirlemiş olduğumuz “Ayak İzi Bırakmak” ilkemizden vazgeçmeden sizlerin yanında koşmaya devam edeceğiz. Ürün gamımızı güçlendirmek için yapmış olduğumuz atılımlara devam edeceğiz. Yeni Vaillant Pure klimamız, ısı pompasındaki yeni müjdemiz, rekabetçi uzaktan kumandalı oda termostatımız, Temmuz ayında sona eren seyahat kampanyalarımızın ardından üçüncü çeyrek için beğeneceğinizden şüphe duymadığım devreye alım kampanyamız ile sizleri desteklemeye devam edeceğiz.

Bu fırsat ile sizlerden öncelikle bu yılın ilk yarısı ile ikinci yarısı arasında iş yapış şekillerindeki potansiyel değişimin farkında olmanızı, şirketimizin sizlere sunduğu finansal enstrümanları kullanmak hususunda farkındalığınızı arttırmanızı, son kullanıcılarımızla olan müşteri memnuniyetinizi en üst seviyelerde konumlandırarak tavsiye edilen marka konumumuzu güçlendirmeye katkı sağlamanızı ve bugüne kadar göstermiş olduğunuz güven ve desteği devam ettirmenizi rica ediyoruz.

Geçmiş Kurban Bayramı’nın güzel ülkemize barış, huzur ve mutluluk getirmesini dilerken sizlere de bol kazançlı bir üçüncü çeyrek diliyorum.

Sevgi ve Saygılarımla,

Erol Kayaoğlu
Vaillant Group Türkiye Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı