EYLÜL 2022

Değerli İş Ortaklarımız,

Öncelikle her birinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

İki yıla yakın bir zamandır hayatımıza bomba gibi düşen pandemi, aylık iletişim platformumuz VaiHaber’i de negatif manada etkilemiş görünüyor. Değişen ekonomik şartlar ve tüketici davranışları, öngörüsü zor iş süreçleri, coğrafyamızı yakından ilgilendiren gelişmeler, değişken emtia fiyatları ve benzeri gelişmeler çalışma şekillerimizi de farklılaştırmaya devam ediyor.

Tüm bu gelişmelerin ışığında ilk 8 aylık zorlu periyodu geride bıraktığımız bu günlerde sizlere markamızın iş performansı ile ilgili bazı verileri paylaşmak istiyorum.

2022 yılının ilk 8 ayında bir önceki seneye göre %95 büyüme kaydettik. Tüm sektörümüzü etkisi altına alan ürün tedarikindeki zorluklar, piyasalardaki nakit ve tahsilat daralması, konut projelerindeki öteleme eğilimi, gaz arzının düzensizliği ve ülkemizin kuzeyinde baş gösteren savaş ikliminin gölgesinde olmamamızı göz önüne aldığımızda, büyüme performansından memnun olduğumuzu belirtmek isterim. Bu sonuçlar, yaşanan devalüasyona rağmen Euro bazında tüm zamanların en iyi Ağustos kümüle performansını gerçekleştirdiğimizi bize söylüyor. Panel radyatör, ısı pompası, klima, su ısıtıcıları ve elektrikli kombi satış adetlerinde çok iyi bir performans gösterdik. Ana iş kolumuz olan kombide de bir önceki seneyi tekrar ederek, sizlerin desteğiyle toplamda gayet güzel bir sonuç elde ettik.

Kombi iş kolunda satışlarımızın devreye alım oranlarını yakından takip ederek sahada dengeli bir stok yönetimini benimseyen iş modelimiz ile farklılaşmaktayız. Her geçen gün zorlaşan tahsilat sorunlarınıza çözüm üretmek adına kredi kartında yükselen maliyetlerimize rağmen 12 taksitli kart sayımızı 4’e çıkardık. Diğer kartlara da 9 taksit ‘0’ komisyon uygulamamızın yanına 12 taksit opsiyonunu da sizlerin beğenisine sunduk. Vaillant Club prim sistemini sahada en çok kazandıran marka stratejimize sadık kalarak yukarı yönlü revize ettik. 2022 yılında “Ayak İzi Bırakmak” sloganıyla çıkmış olduğumuz bu yeni macerada sizlerle çok daha sık bir arada olacağımız toplantılar planladığımızı aktarmıştık. Bu kapsamda Mart ve Nisan ayları içerisinde Adana, Gaziantep, Mersin, İzmir, Samsun ve Ankara illerinde siz değerli iş ortaklarımız ile bizzat bir araya gelmekten büyük memnuniyet duydum. İşimizin detaylarını konuştuğumuz ve çok değerli geri dönüşler aldığımız bu istişarelerin önümüzdeki dönemde çok daha kapsayıcı şekillerde gerçekleşeceğini müjdelemek istiyorum. Haziran ayında 4 ana şehrimizde gerçekleştirdiğimiz Roadshow’lar vasıtası ile şirketimizin yönetimi ile birlikte sizlerle bir araya gelme fırsatı bulduk. Uzun bir zamandan sonra gelenekselleşmiş Roadshow toplantılarımızda bir arada olabilmek bizleri çok mutlu etti.

Bildiğiniz üzere şimdi hep birlikte sezona girmeye hazırlanıyoruz. Yeni sezonda da şu ana kadar gösterdiğiniz performansınızın aynen devam edeceğine yürekten inanıyorum. Bu döneme, gerek ürün tedariki, gerek finansal enstrümanlar gerekse de sizlerden aldığımız geri bildirimlere yönelik çok güçlü planlamalar ile girdiğimizi paylaşırken hepimiz için bol kazançlı bir sezon olmasını temenni ederek satırlarımı sonlandırmak istiyorum.

Sevgi ve Saygılarımla,

Erol Kayaoğlu
Vaillant Group Türkiye Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı